Kvällsteckning - det tysta hotet.

Hjälp! Helt plötsligt var klockan alldeles för mycket, tuschpennorna börjar sina och nacken värker. Farorna med att börja rita sent om kvällarna. Det tar de minsann aldrig upp på "kalla fakta", nä nä.

Nu är den färdig iallafall: Hades och Persefone.

(Persefone var dotter till fruktbarhetsgudinnan Demeter.
Hades blev lite förtjust i Persefone och snodde med henne till underjorden. För att göra en lång historia (som bl.a. innehåller granatäppelfrön...)kort, så får Persephone komma upp ur underjoden några månader om året, och då är det sommar, men när hon måste återvända ner till Hades blir mamma Demeter ledsen, så då blir det vinter/höst på jorden.)

Och den här gången tänker jag inte säga "aldrig mer löv!", för jag vid det här laget vet jag att jag är för dum för att lära mig av mina misstag.

Hades och Persefone

Shrooms! (WIP)


Work in progress. Påbörjade den här scenen innan sommaren, och har jobbade till och från med den i början av lovet, men det har stått still ett tag nu så vi får se när det blir färdigt. Det är fortfarande en hel del detaljer att fixa till gällade texturerna, speciellt för marken, men överlag är jag väldigt nöjd med känslan i scenen.
Allt är gjord i Maya 2008, renderat med Maya software. (Jag är fortfarande ingen hejare på renderingens ädla konst, och kommer nog aldrig bli så det får helt enkelt duga.)
En del av texturerna har jag fotograferat själv, bakgrunden, mossa, barr, bark och ekorrbärens blad (Blommorna som lyser gulvitt), andra har jag cgtextures att tacka för, efter lite pyssel i photoshop. 
Feedback är alltid välkommet. :) Enjoy!

Skogsscen gjord i maya 2008.

Skogsscen gjord i maya 2008 - detalj

Skogsscen gjord i maya 2008 - detalj

Tillbaka i bloggträsket

Jag hade nästan glömt det här lilla bloggprojektet, men efter nya påtryckningar av nära och kära så är det bäst jag rycker huvudet ur sanden och fortsätter vad jag påbörjat.
Imorgon börar skolan igen, efter ett alltför kort men innehållsrikt sommarlov. Jag har inte fått så mycket gjort som jag hade velat; resor, sommmarjobb och kära återföreningar har tagit sin beskärda del av vad tid jag hade att tillgå, men jag tror det var precis vad jag behövde för att ladda batterierna lite.
Hursomhelst är det dags att lägga upp lite bilder! Tjoho!


RSS 2.0