Quasimodo is alive and well in Karlshamn

Tillvaron ter sig en aning schizofren för tillfället.
Å ena sidan: YAY! Min praktik verkar vara ännu bättre än jag föreställt mig. Jag var där och hälsade på för ett par dagar sen, och det som mötte mig var en glasväggslokal precis vid vattnet, bebodd (nå, dagtid) av genomtrevliga, kreativa människor. Dessutom fick jag veta att det var just på grund av mitt tecknande och kreativa ådra som de ville att jag skulle komma dit och preaktisera. (IN YOUR FACE teknisk erfarenhet!) Och jag blev presenterad som: "Emelie, som ska börja här." Inte: "praktikanten", eller "tjejen som ska vara här o lära sig ett tag."
Åh fru fortuna, vad har jag gjort för att förtjäna din gunst?

Men var är då problemet? Jooo, de senaste veckorna har jag blivit mer och mer av en krympling. Nu krävs det ett par ipren så fort jag vaknar bara för att kunna komma upp och komma igång. (Kort sagt, det gör ONT! AJ! STACKARS MIG!)
Det lägger sig liksom lite som en dassig hinna över hela tillvaron. I och med detta har det varit lite svårt att helt kunna gotta sig över mina övriga framgångar för tillfället.
Jag tycker om att gotta mig.
Man skulle t.o.m. kunna kalla mig...pja...självbelåten.
Och nu har jag blivit berövad min fullständiga gotte-upplevelse.

Pisses me off, I tell you.

Nåväl, på onsdag ska jag till Farbror Doktorn som är Snäll doktor, (inte Dum Doktor sen tidigare inlägg) han skämtade om sin flint på bruten svenska sist jag var där. Hur kan man inte älska det?
Förhoppningsvis kan han kanske ge mig något nytt magiskt önskepiller utöver de jag tar nu, så det blir bättre. Jag är bara så trött på att det alltid ska vara något som ska vara träligt hela tiden. Nu när allt i övrigt är alldeles, alldeles underbart så kommer den här skiten och gör sig högljutt påmind.

JA, jag vet att jag är bitter. Låt mig ha mina små nöjen här i livet.
lupus

I have survived!

Yes! It is over! En preliminär portfolio - DONE! Tadaaaah: 
www.emelieousback.com


Nu drar jag till stockholm.

Slutspurt

Imorrn, imorrn, imorrn är det DEADLINE.


Och chokladen är slut.
Fuck.

Vad är väl en snygg portfolio....

För lite drygt en vecka sen var jag och besökte lilla frun i stora staden, vilket var både mysigt och en välbehövlig flykt från ångorna i Karlshamn. (på dagsschemat: shopping, shopping, shopping, light lunch, shopping shopping...)
Både innan och även under detta besök hade jag en avslappnad inställning till deadline gällande portfolion: "äh, jag har minsann fått praktik. Jag behöver aldrig lära mig något mer. Någonsin. Hahahaaaa! "
Men när jag kom hem från Stockolm så hände det. Den föll den plötsligt över mig som ett fuktigt lakan.

Slutspurtsångesten.

Aaaaah, detta klassiska fenomen. Ni känner kanske igen det från situationer som oftast följer efter beslut såsom: "Klart jag kan hänga med ut. Provet är ju inte förrns på måndag. Jag har ju resten av helgen på mig." eller "Nää, jag tar hand om alla julklappsinköpen veckan innan jul. Det blir ju smidigare att ta allt på en gång."

Så, nu är den här. Om en vecka är det DEADLINE. Japp, från och med nu kommer det alltid skrivas och omnämnas i versaler för att poängtera att fram tills nästa fredag så kommer hela min existens cirkulera runt detta. Blotta tanken på att roa sig med icke portfoliorelaterade aktiviteter är bannlyst.
Första punkten är att bli färdig med Character-projektet, så att det iallafall finns ETT PAR acceptabla arbetsprover att visa upp. Jag förstår inte ens varför jag sitter här och skriver. Blogginlägg finns det minsann inte tid till när man har en DEADLINE. Jag har en snigel med följe som väntar. Adjö.
RSS 2.0